Startlijst, rijtijden en korte toelichting wedstrijdopzet jeugdenduro 14-9-2019

Op de volgende link treffen jullie de startlijst voor de jeugdenduro.

 

Startlijst

 

Rijtijden bedragen 37 minuten per ronde. Het aantal ronden is teruggebracht t.a.v. het Aanvullend reglement eerder deze week (13-9-2019 nieuw aanvullend reglement op KNMV site). Dit is gedaan omdat ons parcours (en dus ook de rijtijd) voor 95% uit proeven bestaat. Het beloofd dan ook een intensieve sessie te worden en we kiezen derhalve voor de veiligheid. Tijdens de rijdersbriefing geven we verdere toelichting op verdeling proef vs. route.

JE1 en JE2 rijden 4 ronden, totaal 9 tellende proeven
Daglicenties rijden 3 ronden, totaal 6 tellende proeven

 

Rijdersbriefing: Om wat extra toelichting te geven op het format is er op 14-9-2019 op 8:40 een verplichte rijders en begeleiders briefing op het startpodium.

 

Onderstaand in grote lijnen het format:

 

  • JE1-JE2-Daglicenties starten vanaf 9:00 op basis van de startlijst. Ze leggen het parcours +/- 3 x (naar inschatting wedstrijdleider) af ter verkenning en om een klein beetje op te warmen (zie het als training zonder routecontrole). Hiervoor hebben jullie 37 minuten. In dit deel zitten geen tellende proeven. Vervolgens ga je naar de tankstraat voor noodzakelijk onderhoud aan mens en machine.
  • Zodra jou tijd begint ga je weer door de klok en begint voor de JE1-JE2-Daglicenties ronde 2. In deze ronde rijden jullie het parcours inclusief proef 3x, alle 3 de proeftijden zullen meetellen in de uitslag. Zodra je dit hebt afgelegd meld jij je weer in de tankstraat. Ook voor dit stuk hebben jullie 37 minuten.
  • Zodra jou tijd begint ga je wederom door de klok en begint voor de JE1-JE2-Daglicenties ronde 3. In deze ronde rijden jullie het parcours inclusief proef 3x, alle 3 de proeftijden zullen meetellen in de uitslag. Zodra je dit hebt afgelegd:
    – JE1 en JE2 melden zich weer in de tankstraat. Ook voor dit stuk hebben jullie 37 minuten.
    – De daglicenties hebben ook 37 minuten voor dit stuk, maar mogen naderhand direct doorrijden naar de klok (je hoeft dus niet exact te wachten op jou eindtijd, eerder finishen mag maar alleen in de laatste ronde!) om te finishen. Jullie jeugd enduro in Harfsen zit er dan op.
  • Voor de JE1 en JE2 volgt dan nog hun 4de en laatste ronde. In deze ronde rijden jullie het parcours inclusief proef 3x, alle 3 de proeftijden zullen meetellen in de uitslag. Zodra je dit hebt afgelegd kun je door de eindklok om te finishen.

 

Mocht je van deze uitleg nog steeds niks snappen, geen probleem. Tijdens de rijdersbriefing nemen we alles nogmaals door en is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Het komt allemaal goed, we gaan een mooi dagje door de bossen crossen.

 

Aangezien de verschillende proeven erg dicht bij elkaar zitten, bestaat de kans dat de live-timing niet volledig werkt. Wellicht worden alleen de top .. getoond in de live-timing. Excuses voor dit ongemak.

 

Gezien de beperkte lengte van het parcours, en de op het laatste moment nog flink toegenomen inschrijving zullen jullie elkaar in de proef achterop komen. Denk dan aan de ongeschreven enduro regel. IEMAND DIE JOU ACHTEROP KOMT IS SNELLER, PROBEER Z.S.M. RUIMTE TE MAKEN ZODAT DE ANDERE RIJDER KAN PASSEREN! PROBEER INDIEN MOGELIJK AAN TE PIKKEN EN LEER VAN ZIJN LIJNEN. Jeugdenduro is naast een competitie, ook een ontwikkelingstraject. Hou daarom rekening met elkaar en zorg dat iedereen een leuke dag heeft. 

 

Cross- en enduro commissie MC Hamac Harfsen