Enduro

Kalenderklik hier

 

Zaterdag 21 oktober 2023 Hamac enduro

 

Enduro Harfsen, al vele jaren een van de mooiste en meest uitdagende enduro’s van Nederland!

 

MC HAMAC organiseert jaarlijks een ONK Enduro. Dagen van te voren wordt er hard gewerkt om het parcours van ca. 70 km. in een perfecte conditie af te leveren. Dit gebeurt met de medewerking van een grote groep vrijwilligers, sponsoren en met toestemming van vele landeigenaren*. Binnen deze enduro worden er 3 klassementsproeven verreden:

 

De proef in buurtschap de Schoolt kenmerkt zich door een mengeling van snelle bospaden met kruip-door-sluip-door en passages over snelle akkers en zandwegen.

 

De proef op de voormalige vuilstortplaats is relatief uniek dankzij zijn hoogteverschil. Ook dit is een bosproef waar elke op- en afgang van de voormalige vuilstort wordt benut. Het hoogteverschil wordt afgewisseld met snelle en over het algemeen brede bospaden en enkele akkers.

 

De proef op Motocrosscircuit van MC Hamac heeft een hoog cross-gehalte. De bekende crossbaan wordt afgewisseld met kort kruip-door-sluip-door passages in de aangrenzende bossen en op de jeugdbaan. Tevens ook hier weer enkele akkers om het gashandvat helemaal open te draaien.

 

Naast deze 3 prachtige proeven hebben we een dijk van een route die volgens de kenners als meest “houterige” van Nederland mag worden gezien. Hiermee doelt men op de vele bossen die we gedurende de 70 km route doorkruisen, uniek in Nederland. Dit alles zorgt ervoor dat deze enduro-klassieker al jaren tot de favoriete Enduro van Nederland behoort.

 

Start en finish inclusief tankstop vinden plaats op ons circuit aan de Deventerdijk. Hier is ook gelegenheid voor een hapje en een drankje. Naderhand vindt hier de prijsuitreiking plaats en is er ruim gelegenheid tot het vertellen van sterke verhalen. De andere tankstop is bij Schoneveld aan de Bielderweg 13 in Harfsen.

 

De route naar de proeven, tankstops en tijdcontroles wordt door middel van borden aangegeven, hierbij dan ook het dringende verzoek deze route te volgen.

 

*Voor de enduro zijn wij afhankelijk van de medewerking van landeigenaren. Het is daarom zeer belangrijk dat je niet van de route afwijkt, ongeacht hoe moe je bent of hoe zwaar het parcours is. Tevens hebben wij 1x per jaar toestemming, dus ga niet buiten de enduro op eigen initiatief onze prachtige route narijden.

 

Beginnen met enduro: http://www.enduro.nl/beginnen-met-enduro/

Video samenvatting Enduro Sprint Harfsen 2022