Geslaagde start Dutch Masters of Motocross 2024 in Harfsen

De Dutch Masters of Motocross is op zondag op zeer positieve wijze van start gegaan op het circuit van Harfsen. Het publiek was in grote getale aanwezig en kreeg mooie wedstrijden te zien.

In de 500 klasse kon het publiek in beide manches genieten van een strijd tussen Jeffrey Herlings en Romain Febvre. Beiden gingen in een hoog tempo rond over het circuit maar uiteindelijk was het toch regerend kampioen, Herlings, die in beide manches als winnaar over de finish kwam voor Febvre. Calvin Vlaanderen komt duidelijk nog rij uren tekort vanwege een blessure in het voorseizoen maar reed op gecontroleerde wijze naar twee keer een derde plaats! Opvallend sterk was het optreden van de Fin Jere Haavisto, die met tweemaal een vierde plaats vierde wist te worden in het dagklassement. Ook Freek van der Vlist is het kampioenschap sterk begonnen en staat na twee keer zesde te zijn geworden, vijfde in de tussenstand!

De 250 klasse werd een prooi van Cas Valk. In beide manches wist Valk als winnaar over de finish te komen en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap. Rick Elzinga kampte nog met een jetlag van de Grand Prix van Argentinie maar wist de schade met een 2-3 in de manches te beperken. De Spanjaard Oriol Oliver bemoeide zich vooral in de tweede manche in de strijd aan de kop en werd toen tweede. Met daarbij een vierde plaats in de eerste manche eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement, voor zijn teammaat Hakon Fredriksen 3-4 en Bradley Mesters 5-5.

Ook was het genieten van de 125 klasse. Even leek het of Kasimir Hindersson beide manches op zijn naam zou gaan schrijven. Echter in de slotfase van de tweede manche wist Gyan Doensen hem toch van de overwinning te verdringen en won de manche. Hindersson had aan een tweede plaats voldoende om de eindzege te pakken met een 1-2 voor Doensen 4-1, die in de eerste manche na een matige start van ver terug moest komen. Markus Ozolins mocht als derde mee naar het podium 2-3. De Yamaha-rijders Jarne Bervoets en Dani Heitink deden het knap met een vierde en vijfde plaats in het dagklassement waarbij ze beiden al in de top drie te vinden waren tijdens de manches.

Timo Heuver scoorde in de 85cc klasse maximaal en is hiermee de eerste leider in het kampioenschap. Torre van Mechgelen werd in beide manches tweede en Ricardo Bauer legde beslag op een derde plaats met een 3-5 in de manches. Ryan Oppliger en Itay Weinberg maakten de top vijf compleet in Harfsen!

Dit was de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen maar lang hoeven we het kampioenschap niet te missen want de tweede wedstrijd staat al op maandag 1 april gepland in Oldebroek. Zet deze datum in uw agenda en mis het niet!

Voor alle uitslagen kunt u kijken op de volgende link: https://speedhive.mylaps.com/events/2539326

Voor meer informatie kunt u kijken op www.dutchmastersofmotocross.nl

Aftermovie Dutch Masters of Motocross Harfsen 2024

Fotocredits – Eric Laurijssen en Niek Kamper