Stap Op dag: Zijspancross + Enduro

Nadat we jullie eerder al informeerden over de aanwezigheid van de Trial en het kidsparadijs is het vandaag de beurt aan de enduro en zijspansport.

 

Enduro

Ieder jaar in oktober/ november worden de bossen en landerijen rondom Harfsen weer voorzien van pijlen en wapperende linten, de echte Harfsenaar weet dat het dan weer tijd is voor de enduro. In 2018 alweer voor de 40ste keer.

Enduro is het beste te vergelijken met autorallye, een gekentekende motorfiets geschikt voor de openbare weg wordt bestuurd door een deelnemer in het bezit van een geldig motorrijbewijs. De route gaat dwars door landerijen en bossen maar kent ook stukken openbare weg. Op afgesloten gedeeltes worden de proeven verreden en gaat het om de snelste tijd. Wedstrijden duren veelal > 6 uur en vragen meer dan alleen snelheid, uithoudingsvermogen en technisch inzicht zijn minstens zo belangrijk. Binnen de Hamac hebben we enkele NL’se toppers die zondag 16-9-2018 om 12:00 / 13:00 / 14:00 / 15:00 een demonstratie op een speciaal gecreëerde proef geven.

 

Zijspancross

Alleen is ook maar zo alleen, daarom hebben we ook Zijspan motoren. Binnen de MC Hamac is nog steeds een trouwe schare zijspanfanaten. Ons bekendste zijspanlid is Daniel Willemsen, ooit met broer Marcel begonnen op ons Peppelenbos-circuit is inmiddels 10-wereldtitels rijker.

 

Om jullie ook met deze tak van motorsport kennis te laten maken hebben we ca. 5 equipes bereid gevonden om jullie deze middag kennis te laten maken met de sport. In de bak (zo heet dat, we voeren je niet af naar de gevangenis) bij een ervaren rijder kun je wat rondjes maken over het circuit. Bang dat je eruit valt, geen probleem dan gaat de reguliere bakkenist ook mee ter ondersteuning (naderhand svp geen #metoo, het is gewoon vrij krap in zo’n bakje).

Hoe gaaf is dat!!

 

MC Hamac Stap Op dag, Zondag 16 september van 12:00 tot 16:00, MC Hamac, Deventerdijk 7, Harfsen