KNMV Kampioensrit Enduro in Harfsen wordt 1-daagse wedstrijd

Het spijt ons jullie te moeten informeren over het volgende besluit. De geplande KNMV Kampioensrit om het ONK enduro welke gepland stond voor 29 en 30 oktober 2021, zal over slechts 1 dag worden verreden. Hetgeen betekend dat op zaterdag 30 oktober de finale van het ONK Enduro in Harfsen zal worden verreden. Aansluitend zullen wij zorgen voor een goed aangeklede en gezellige prijsuitreiking en seizoensafsluiting.

 

Waarom dit besluit?
Met het naderende EK enduro in Hellendoorn (welke ook over meerdere dagen verreden zal worden) in het vooruitzicht, zal dit besluit wellicht wat vreemd overkomen. Derhalve zullen wij als organisatie een korte toelichting geven.

 

Vanuit onze gemeente hadden wij een akkoord om onder bepaalde voorwaarden een kampioensrit over meerdere dagen te verrijden. Dus medewerking vanuit de gemeente is niet het probleem. Om echter deze vergunning te krijgen, worden er als gevolg van de geldende Corona-maatregelen wat aanvullende eisen gesteld. Deze hadden met name betrekking op:
– Meerdaags evenement
– Camping/overnachten
– Feestavond

 

Deze aanvullende maatregelen zorgden voor wat organisatorische uitdagingen en tevens wat principiële bezwaren binnen de club. De organisatie van een kampioensrit heeft een aanzienlijke impact op de vereniging, haar vrijwilligers en de omgeving. Dit doe je dus niet ieder jaar. Als wij het in Harfsen dan doen, dan willen we het ook goed doen met alles erop en eraan, zonder allerhande beperkende maatregelen en voor een ieder toegankelijk. Dat lijkt dit jaar niet mogelijk, en daarom kiezen wij voor een reguliere enduro en houden wij de kampioensrit achter de hand voor een van de komende jaren. Hierover gaan we in gesprek met de KNMV en collega organisatoren.

 

Wat kunnen we wel verwachten?
We garanderen jullie een hele echte Harfsense enduro met 3 hele mooie proeven waarbij het laatste luie zweet er nog even uit kan. Inschrijving zal begin oktober open gaan. Daarbij zullen wij de prijsuitreiking enigszins aankleden zodat we met elkaar een gezellig slot hebben van enduro seizoen 2021. Dus spreek voor die avond (en volgende ochtend) maar niks af. Nadere informatie volgt.

 

Wij betreuren dit besluit, maar laten we met elkaar genieten van hetgeen er nu al wel kan. Hopelijk komen we op korte termijn alsnog met een kampioensrit in Harfsen.
Allemaal veel succes en plezier bij de komende enduro’s en we zien jullie graag op 30 oktober in Harfsen!

 

Bestuur en enduro commissie MC Hamac Harfsen