Interview Jeffrey Herlings

Afgelopen week stond Jeffrey Herlings de aanwezige pers te woord om zijn deelname aan de Dutch Masters of Motocross in o.a. Harfsen op 17 maart toe te lichten. Een zeer relaxte Herlings nam uitgebreid de tijd en gooide er nog enkele gevatte one-liners uit. Onderstaand treft U een korte uiteenzetting van hetgeen wij hebben genoteerd.

 

Vijfvoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings aan de start bij Dutch Masters of Motocross Harfsen op 17 maart

 

Harfsen, 7 maart 2024 – Harfsen heeft wederom de eer om het Dutch Masters of Motocross kampioenschap 2024 te mogen openen. Op zondag 17 maart is daarom de wereldtop van de motocross te zien op het Peppelenbos-circuit in Harfsen. Vijfvoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings: “De sfeer bij Dutch Masters is net zo speciaal als in het WK.”

 

Met in vier klasses zowel (inter)nationaal en lokaal toptalent als absolute wereldtop achter het starthek staat HAMAC-circuit ’t Peppelenbos een geweldige dag motocross op het hoogste niveau te wachten. Iets wat je als sportliefhebber niet wil missen, vertelt Wim Lubbers (voorzitter HAMAC): “Vorig jaar hadden we 6.500 toeschouwers. Daar werden we eigenlijk door overrompeld. Nu zijn we daar beter op voorbereid, al komt er het dubbele aantal. Het wordt voor iedereen genieten!”

 

Jeffrey Herlings (29) won in 2023 de Dutch Masters-titel in de 500cc, maar werd in het WK geplaagd door blessures. Herlings: “Na een aantal wedstrijden vond ik weer de bekende Beast-Mode, maar helaas resulteerde dat in de Duitse GP in Struisvogel-mode”.  Pas sinds januari zit hij weer fit op de motor. De drie Dutch Masters-wedstrijden (Harfsen 17-3, Oldebroek 1-4, Markelo 21-4) dit voorjaar zijn daarom essentieel voor een goede seizoenstart: “Ik ben fit en snel, maar heb wedstrijdritme nodig. Dat mis ik nu. In Harfsen rijd ik tegen toppers als o.a. Romain Febvre (Fra.) en Calvin Vlaanderen, dus het niveau is hoog en het deelnemersveld is zelfs groter dan in het WK.”

 

Support langs de baan

De toprijders rijden graag in Harfsen en op de andere Dutch Masters-banen. Herlings: “ Ik ben een trotse Nederlander en vind Nederland een fantastisch land, met uitzondering van het belastingklimaat 😉 Door de drukke kalender zit ik vooral in het buitenland. Voor mij is Dutch Masters daarom bijzonder. Ik rijd nergens liever dan in eigen land, met de Nederlandse fans. We hebben hier prachtige circuits en de wedstrijden zijn goed georganiseerd. Ik word dertig en heb realistisch gezien nog een paar jaar op het hoogste niveau. Als ik dan de kans krijg om, ondanks het volle seizoen, voor eigen publiek te rijden, dan pak ik die. Derhalve is het ook erg prettig dat het 3 wedstrijden zijn, een langere competitie had ik niet waar kunnen maken. Ik hoop op veel support langs de baan!”

 

“Ik wil de Dutch Masters ook dit jaar winnen”, vervolgt de Brabander: “Dat zal niet eenvoudig zijn in dit startveld. Voor het wereldkampioenschap ga ik altijd voor de titel, maar het belangrijkst is een volledig seizoen rijden, zonder blessures. Top drie zou dan al mooi zijn.”

 

De afsluitende vraag van de avond was welk advies de nu 29-jarige Herlings zou geven aan de 15-jarige Herlings die in 2010 zijn GP debuut maakte: “Doe eens ff normaal man!”aldus de 29-jarige Herlings. Ik had veel slimmer moeten zijn. Ik weet dat ik minder talent heb dan bijvoorbeeld een Jorge Prado, ik heb daarom altijd keihard gewerkt en getraind. Achteraf gezien in veel gevallen ook teveel. Daar heb ik hoge prijzen voor betaald.

 

‘Een dagje uit, een dagje Peppelenbos’

Dutch Masters in Harfsen is meer dan alleen een dag topsport en actie. Lubbers: “Naast heerlijk en gevarieerd eten en drinken en een handtekeningensessie (ca. 10:45 uur, red.) is met Graaf Jantje kinderopvang een compleet blagenparadijs ingericht.” Op een afgesloten deel van het circuit zijn de kinderen in professionele handen en zullen ze maximaal vermaakt worden met onder meer springkussens, stormbanen, schminken, mini-grondverzetvoertuigen en andere activiteiten. Kortom: terwijl de kids uitrazen in het blagenparadijs, kunnen papa en mama genieten van de sport.

 

Meer informatie over Dutch Masters of Motocross en tickets vind je op www.hamac.nl.

 

Foto: ShotsbyRoos