Calvin Vlaanderen gaat opnieuw op titeljacht in de Dutch Masters of Motocross

Calvin Vlaanderen is al jaren lang een kanshebber voor de Dutch Masters of Motocross titel. In 2022 lukte het hem om de zwaar bevochten titel in de MX1 klasse binnen te halen. Hij vocht dat jaar menig duel uit met niemand minder dan Glenn Coldenhoff en Brian Bogers.
Vlaanderen reed de laatste jaren niet alleen in de Dutch Masters of Motocross sterk maar was ook goed in het wereldkampioenschap MXGP. Hij won in 2022 de Grand Prix van Sardinië en mocht in Lommel mee naar het podium. In 2023 werd hij sterk zesde in de eindstand van het wereldkampioenschap MXGP. Deze resultaten zorgden ervoor dat hij de overstap kon maken van het Gebben van Venrooy Racing team naar het officiële fabrieksteam van Yamaha, waar hij dit jaar naast Maxime Renaux en Jago Geerts zal rijden.
Vlaanderen heeft zijn deelname aan het Dutch Masters of Motocross Kampioenschap toegezegd en zal het hierin op gaan nemen tegen o.a. Jeffrey Herlings. De kampioen van 2022 tegen de kampioen van 2023, mooier kan het niet!
De organisatie van de Dutch Masters of Motocross zit volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en zal binnenkort de nieuw toegezegde rijders bekend maken.
Voor meer informatie kijk op www.dutchmastersofmotocross.nl of voor specifieke informatie over de wedstrijd in Harfsen op MC HAMAC Harfsen | Dutch Masters of Motocross zondag 17 maart 2024 in Harfsen
Zet deze data in je agenda:
17 maart Harfsen
01 april Oldebroek
21 april Markelo
Foto’s: ShotsbyRoos