Aanpassingen in format/klasse indeling clubcross competitie 2020

Als crosscommissie proberen we altijd kritisch te kijken naar zaken die wellicht anders en/of beter kunnen. Vanuit die blik hebben we voor 2020 een aantal wijzigingen in de klasseindeling bij onze clubcrossen doorgevoerd.

 

 

Klasse: 125cc – 250cc – 500cc

Tijdens de clubwedstrijden zien wij een te groot snelheidsverschil tussen de kopmannen en de deelnemers achteraan. Om dit te veranderen kiezen we voor een nieuwe klasseindeling, ongeacht cilinderinhoud.

 

Sport klasse
Liefhebbers klasse

 

 

Op basis van de rondetijden van seizoen 2019 hebben wij een indeling gemaakt wie er in welke klasse thuishoort, deze indeling vind je op deze link. Deze indeling zal leidend zijn bij de inschrijving voor de eerste wedstrijd (verzoeken tot promotie naar de sportklasse zijn altijd bespreekbaar, verzoeken tot terugzetten naar liefhebbersklasse zullen kritisch worden beoordeeld).
Nieuwe deelnemers zullen in overleg in een klasse worden geplaatst.

 

Tijdens je eerste deelname in 2020 zullen we gedurende de manche beoordelen of je in de juiste klasse bent ingedeeld. Voorbeeld: Je rijdt de 1ste manche 1 min. los van de 2de man, dan is de kans groot dat je de 2de manche/volgende wedstrijd promoveert naar de sportklasse. Idem indien je zwaar achteraan eindigt in de sportklasse, ook dan kun je een stapje terug doen naar de liefhebbersklasse.

 

Help, ik word gedurende mijn deelname aan de wedstrijd naar een andere klasse gezet. Nu kan ik geen wereldkampioen van de MC Hamac meer worden. Geen paniek, voor 2020 introduceren wij weer schrapresultaten voor de sport- en liefhebbersklasse. T.b.v. de eindstand van de clubcompetitie heeft elke deelnemer 1 manche als schrapresultaat. Dus indien alle 5 wedstrijden doorgaan, tellen de beste 9 manches. Dit schrapresultaat telt alleen bij de sport- en liefhebbers klasse.

 

 

Zijspannen & Quads

Als gevolg van de succesvolle NK competitie zien wij de deelnemersaantallen in deze klasse sterk schommelen waarbij er regelmatig < 5 combinaties deelnemen aan een clubwedstrijd. Voor 2020 introduceren wij dan ook het voorinschrijven voor de Zijspannen & Quads-klasse. Indien men voornemens is deel te nemen aan de clubwedstrijd, dient men op de donderdagavond voorafgaand aan de clubcross uiterlijk om 19:00 online te hebben ingeschreven en betaald (deze pagina zal nog online worden gezet).
Uiterlijk op vrijdagochtend zetten wij online of er voldoende inschrijvingen zijn en of deze klasse van start gaat:

  • Bij voldoende voorinschrijvers, hoeven de voorinschrijvers bij de inschrijftafel alleen nog hun licentie te tonen.
  • Bij onvoldoende voorinschrijvers, crediteren wij het inschrijfgeld en gaan we de tijd gedurende de wedstrijddag anders besteden.

Indien de clubwedstrijd voor de Zijspannen en Quads doorgaat, kunnen deelnemers die NIET hebben voor ingeschreven maar wel lid zijn zich op zaterdagochtend gewoon nog aanmelden. Op wedstrijddag zelf inschrijven zorgt voor deze klasse voor een toeslag van € 5,- extra inschrijfgeld. Dus doe je portemonnee en collega rijders een plezier en schrijf vooraf in.

 

 

Jeugd 50cc Geen wijzigingen en blijven hun wedstrijden op de kleine baan rijden.

 

Jeugd 65 en 85cc Geen wijzigingen en blijven hun wedstrijden op de grote baan rijden.

 

40+ klasse Geen wijzigingen en blijven hun wedstrijden op de grote baan rijden.

 

Zoals altijd is deelname aan de MC Hamac clubwedstrijden alleen voor leden. De vrije trainingen zijn ook voor niet-leden toegankelijk.