Zondag 21 maart 2021: Seizoensopener Dutch Masters of Motocross in Harfsen

Hedenmiddag heeft de KNMV de Dutch Masters of Motocross kalender voor seizoen 2021 bekend gemaakt. Trots zijn we dat we wederom de seizoens opener voor onze rekening mogen nemen. In 2020 werden we 10 dagen voor de start helaas door Corona gedwongen de handdoek in de ring te gooien.

 

Laten we er met elkaar alles aan doen dat seizoen 2021 niet ook in het water valt. Houd je aan de regels, dan zorgen wij dat we op 21 maart met een knaller van een seizoensopener weer van start gaan.

 

Onderstaand officieel bericht vanuit de KNMV

 

Na een jaar zonder Dutch Masters of Motorcross keert één van de mooiste internationale wedstrijdcompetities in 2021 terug met maar liefst vijf rondes!

Kalender Dutch Masters of Motocross 2021:

  • Zondag 21 maart – Harfsen
  • Zondag 28 maart – Oss
  • Zaterdag 17 april – Oldebroek
  • Zondag 2 mei – Arnhem
  • Donderdag 13 mei – Rhenen (Hemelvaartsdag)

Harfsen, Oldebroek en Rhenen stonden op de kalender van het afgelaste seizoen 2020. Arnhem ontvangt DMoMX voor het eerst.

 

Geweldige banen

 

Op 21 maart wordt in het Gelderse Harfsen het startschot gegeven voor de Dutch Masters of Motocross 2021. Harfsen is historische grond, niet in de laatste plaats omdat Jeffrey Herlings daar in 2017 zijn eerste Dutch Masters-zege pakte in de MX1.

 

 

Een week voor de start van het WK, op 28 maart, wordt in Oss de tweede ronde verreden. De Witte Ruysheuvel verwelkomt in 2021 ook de MXGP op 23 mei. Extra reden dus voor veel deelnemers om af te reizen naar Brabant.

 

 

Op zaterdag 17 mei is Oldenbroek gastheer voor de derde ronde van het kampioenschap. De Oldebroekse bossen staan garant voor mooie wedstrijden. Zo ook in 2018, toen er voor het laatst een Dutch Masters werd verreden.

 

 

Debutant op de kalender Arnhem mag uitkijken naar 2 mei, wanneer het internationale deelnemersveld Motorsportpark Gelderland Midden aandoet. In juli 2020 reisde de wereldtop ook al af naar Arnhem voor een voorbereidingswedstrijd voor de hervatting van het seizoen. De zege ging toen naar Glenn Coldenhoff in de MX1 en naar Jago Geerts in de MX2.

 

 

Rhenen vormt het decor voor de seizoensfinale, volgens lokale traditie op Hemelvaartsdag. Op het uitdagende Kwintelooijen, dat bekendstaat om zijn hoogteverschillen, wordt het kampioenschap beslist.

 

 

Met veel genoegen kijken we uit naar een jaar waarin er weer volop gecrost mag worden. Hopelijk mogen we tegen die tijd ook jullie, de fans, verwelkomen en maken we er samen een geweldige Dutch Masters of Motocross 2021 van!