Zomerstop circuit ’t Peppelenbos

Helaas, het is weer zover, zomerstop op ’t Peppelenbos.

 

De vaste gebruikers zijn er inmiddels wel mee bekend. Als gevolg van onze milieuvergunning mogen wij in de maanden september t/m mei 2 middagen per week crossen + een aantal wedstrijden. De keerzijde is dat wij in de maanden juni – july – augustus het circuit helaas moeten sluiten. Dit i.v.m. het kampeerseizoen op de naast gelegen campings. Erg jammer voor de cross liefhebbers, maar een prima oplossing om gezamenlijk te genieten en ieders op zijn/haar eigen manier te laten recreëren. Als wij elkaar allemaal wat ruimte geven, kunnen we het best gezellig hebben.

 

Ondanks dat het seizoen als gevolg van het natte voorjaar laat op gang kwam, hebben we toch veel kunnen genieten van ons prachtige circuit. De cross commissie inspanningen van afgelopen winter vielen in goede aarde en hebben de veiligheid en afwatering enorm verbeterd. Vanaf eind maart zijn we vrijwel continue open geweest, hebben we 1 clubwedstrijd verreden en hebben we 2 grote evenementen gedraaid.

Op zondag 1 mei reden de GP-sterren in Harfsen in de punten voor de Dutch Masters of Motocross. MX2 winnaar Rick Elzinga stond een week later op het podium van de EK. MX1 winnaar Calvin Vlaanderen won zelfs zijn eerste GP waarbij Glenn Coldenhof net als in Harfsen 3de werd in de GP. Dus het niveau was van wereld klasse.

 

Op zaterdag 28 mei werd de 2de wedstrijd in de endurosprint competitie op en rond het Peppelenbos verreden. Rijders van allerhande niveaus werkten zich in het zweet. De enduro(sprint) commissie had alle beschikbare ruimte op en naast de grote en kleine baan benut om een mooi parcours uit te zetten. Dat leverde vermoeide en tevreden gezichten op.

 

Het is fijn om na 2 Corona jaren weer fijn te hebben kunnen organiseren met publiek. Door een verplichte stop van 2 jaar en de veranderingen in de markt moesten de draaiboeken weer worden geüpdate, maar alles liep uiteindelijk soepel en naar wens. Een groot woord van dank naar wederom een groot legioen aan vrijwilligers, onwijs bedankt! Wij danken een ieder voor zijn/haar aanwezigheid en hopelijk tot snel. Onze toer commissie organiseert deze zomer gewoon door, dus sluit rustig eens aan bij een mooie rit of de 25ste Hamac Run.

 

Bestuur en cross commissie MC Hamac Harfsen