Zaterdag 20 oktober 40ste Hamac-enduro

Op zaterdag 20 oktober a.s. organiseert MC HAMAC uit Harfsen haar 40ste enduro. Een spectaculaire on- en off-road wedstrijd, meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro 2018. Dagen van te voren wordt er hard gewerkt om het parcours van ca. 75 km. in een perfecte conditie af te leveren. Dit gebeurt met de medewerking van een grote groep vrijwilligers, sponsoren en met toestemming van vele landeigenaren. De wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van de KNMV. Dit jaar werkt de KNVM samen met de Belgische motorsportbond. Dat betekent dat onze enduro ook meetelt voor het Belgische kampioenschap. Er zullen zo’n 50 Belgische rijders aan de start in Harfsen verschijnen.

 

 

De eerste rijders starten om 08.30 uur vanaf ons eigen motorcrosscircuit “’t Peppelenbos” aan de Deventerdijk in Harfsen. De laatste rijders zullen omstreeks 16.00 uur finishen. De deelnemers leggen een route van ca. 75 km af. Afhankelijk van hun klasse doen zij dit drie keer of twee keer. Vanaf de start rijdt men in grote lijnen via achtereenvolgens Harfsen, Kring van Dorth, De Schoolt, opnieuw Harfsen, Harfsense Broek, Almen, Eefde en vervolgens langs de Gorsselse Heide terug naar ons circuit. Het klassement wordt voornamelijk opgemaakt tijdens de zogenaamde ‘proeven’. De proeven worden verreden in buurtschap De Schoolt (nabij camping De Vrolijk), rondom de voormalige vuilstortplaats in Harfsen (Emsbroekweg) en op en rond ons circuit.

 

 

Naast deze drie prachtige proeven hebben we een dijk van een route, die bekend staat als een van de mooiste, spectaculairste en meest “houterige” van ons land. Hiermee doelt men op de vele bossen die worden doorkruist, uniek in Nederland! Dit alles zorgt ervoor dat deze enduro-klassieker al jaren tot de favoriete enduro’s van Nederland behoort.

 

 

De spectaculaire endurosport is te vergelijken met de rallysport. De deelnemers rijden met goedgekeurde en gekentekende motorfietsen. De route is weliswaar zoveel mogelijk off-road, maar op de openbare weg dienen de deelnemers de geldende verkeersregels te respecteren.

 

 

Komt u kijken op (een van) bovengenoemde locaties?! Volg daarvoor de speciale bewegwijzering van MC HAMAC. De toegang is overal gratis. Op de proef in de Schoolt en op ’t Peppelenbos-circuit wordt ook aan de inwendige mens gedacht. En spektakel wordt gegarandeerd!