Zaterdag 11 november voorlaatste wedstrijd ONK Enduro

Op zaterdag 11 november a.s. organiseert MC HAMAC uit Harfsen haar 39e enduro. Een spectaculaire off-road wedstrijd, meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro 2017. De wedstrijden worden verreden onder auspiciën van de KNMV. Dagen van te voren wordt er hard gewerkt om het parcours van ca. 75 km. in een perfecte conditie af te leveren. Dit gebeurt met de medewerking van een grote groep vrijwilligers, sponsoren en met toestemming van vele landeigenaren.

Vorig jaar nog organiseerde MC Hamac de finale van het EK Enduro. Twee dagen lang streden rijders uit binnen- en buitenland om de eerste plaats in het Europees Kampioenschap. Dit jaar dus geen EK, maar een eendaagse ONK.

De eerste rijders, wederom uit binnen- en buiteland, starten om 09.00 uur vanaf ons eigen motorcrosscircuit “’t Peppelenbos” aan de Deventerdijk in Harfsen. De laatste rijders zullen omstreeks 16.30 uur finishen. De deelnemers leggen een route van ca. 75 km af. Afhankelijk van hun klasse doen zij dit drie keer of twee keer. Vanaf de start rijdt men in grote lijnen via achtereenvolgens Harfsen, Kring van Dorth, De Schoolt, opnieuw Harfsen, Harfsense Broek, Almen, Eefde en vervolgens langs de Gorsselse Heide terug naar ons circuit. Het klassement wordt voornamelijk opgemaakt tijdens de zogenaamde ‘proeven’. De proeven worden dit jaar verreden in de buurtschap De Schoolt (start bij camping De Vrolijk), rondom de voormalige vuilstortplaats bij Harfsen (start nabij de Emsbroekweg) en op en rond ons circuit (start aan Deventerdijk).

Naast deze drie prachtige proeven hebben we een dijk van een route, die bekend staat als een van de mooiste, spectaculairste en meest “houterige” van ons land. Hiermee doelt men op de vele bossen die worden doorkruist, uniek in Nederland! Dit alles zorgt ervoor dat deze enduro-klassieker al jaren tot de favoriete enduro’s van Nederland behoort.

De endurosport is te vergelijken met de rallysport. De deelnemers rijden met goedgekeurde en gekentekende motorfietsen. De route is weliswaar zoveel mogelijk ‘off-road’, maar op de openbare weg dienen de deelnemers de geldende verkeersregels te respecteren.

Komt u kijken op (een van) bovengenoemde locaties?! Volg daarvoor de aanwijzingen op de HAMAC bewegwijzering. De toegang is overal gratis. Op de proef in de Schoolt en op ’t Peppelenbos-circuit wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Spektakel wordt gegarandeerd!