Wildcrossen/ off the road rijden omgeving Almen

Van enkele omwonenden van het voormalige zandgat in Almen en de diverse bossen en landerijen langs het Twentekanaal in de regio Almen, kregen wij het verzoek om onderstaande oproep te publiceren. Aangezien dit dezelfde mensen zijn met wie wij in goed overleg in 2016 de extra klassementsproef tijdens de EK-enduro hebben uitgezet, geven wij graag gehoor aan deze oproep. Daarnaast maken wij van deze gelegenheid gebruik om nogmaals met klem te benadrukken dat MC Hamac elke vorm van wildcrossen/ off the road rijden buiten daarvoor bestemde plaatsen afkeurt!

 

Helaas moeten wij constateren dat na een prettige daling, het aantal incidenten met wildcrossers/ off the road rijders rondom het voormalige zandgat in Almen toeneemt. Regelmatig komen groepen weer naar dit gebied om met hun motoren te rijden. Steeds vaker betreed men hierbij particuliere bossen, het spoor emplacement en recent bewerkte landbouwgrond. Ook het hekwerk dat ervoor dient deze gebieden af te schermen is inmiddels gesloopt. Jullie zullen begrijpen dat dit voor de grondeigenaren schade oplevert.

Men heeft inmiddels ook aangifte gedaan bij de politie en die gaan ook actiever controleren in het gebied.

 

Dus ben jij, of ken jij iemand die zich hieraan schuldig maakt. Stop er dan mee en spreek elkaar hierop aan. Jullie brengen hiermee de natuur maar ook de enduro en off the road sport ernstige schade toe.

 

Alvast dank.

Bestuur MC Hamac Harfsen