Verslag WAR 2020

Eindelijk konden we weer een toerrit rijden. De tweede woensdagavondrit op de toerkalender wordt dus eigenlijk de eerste woensdagavondrit en ook de eerste toerrit van de Hamac dit kalenderjaar. ’s morgens kwam het nog met bakken uit de lucht, dus waren we bang dat deze eerste rit van dit jaar in het water zou vallen, maar gelukkig klaarde het gedurende de middag op en bleef het ook ’s avonds droog en was het prachtig weer om motor te rijden.

Het inschrijven moest nu coronaproef gebeuren.  Digitaal inschrijven , betalen en routes ontvangen was de insteek, maar niet iedere deelnemer is handig genoeg met een computer, zodat er ook bij Hoeflo werd ingeschreven en betaald.  De mensen achter de inschrijftafel waren voorzien van handschoenen en voor het inschrijven en aanleveren van de routes was er extra afstand gecreëerd tot de deelnemers. Ondanks de speciale corona maatregelen is het inschrijven redelijk goed verlopen. Het eenrichtingsverkeer was voor sommige deelnemers nog wel lastig.  Gelukkig was het goed weer zodat de deelnemers hun koffie buiten konden opdrinken, omdat ook het aantal mensen in de inschrijfruimte gelimiteerd was.

De route ging dit keer richting Laren en vervolgens via Markelo en  Diepenheim naar Geesteren. Hier konden de deelnemers van de korte route  een kopje koffie drinken, natuurlijk wel op 1.5 m afstand van elkaar. De lange route maakte een extra lus langs Rietmolen, Neede, Haarlo naar Borculo. Vanaf Borculo gingen beide routes via Barchem binnendoor terug naar Harfsen. Er hebben 52 mensen deelgenomen waarvan 33 lid van de Hamac zijn.  Het was een bijzondere rit met alle maatregelen, maar toch leuk om weer eens een toerrit te kunnen rijden.

link naar foto’s: