Verslag voorjaarstoer Bollendorf 2023

Op vrijdagmorgen vertrokken we, zoals gebruikelijk, na een kopje bij de garage van Henk. Dit keer hadden zich 11 deelnemers aangemeld. Vanwege de grootte van de groep werd er in twee groepen gereden.  De wat snellere rijders vertrokken als eerste, de tweede groep had wat vertraging vanwege een last minute reparatie aan een motor.  We reden richting Doetinchem en zijn bij Rees de Rijn overgestoken.  Bij de koffiestop in Alpen kwamen we de snellere groep weer tegen. Na deze opkikker vervolgden we onze weg.  In Düren hebben we geluncht en ook de motoren weer van wat brandstof voorzien.  We reden verder binnendoor naar ons hotel in Bollendorf, op de grens met Luxemburg.  Het was toch nog redelijk ver rijden, dus daarom zijn we nog maar een keer gestopt om even de benen te strekken en een ijsje te scoren.  Bij het hotel zat de snellere groep al aan het bier, waar we ons snel bij aangesloten hebben.  Na het avondeten hebben sommigen nog even een wandeling langs de Sure/Sauer gemaakt en zijn we ook nog even lopend naar Luxemburg geweest. Hiervoor hoef je  alleen maar de brug over te steken.

De volgende morgen, na een lekker ontbijt, gingen we eerst even tanken in Luxemburg. Vervolgens gingen we in drie groepjes op pad voor een rondrit door Luxemburg.  Twee groepen reden dezelfde route, en de overgebleven groep reed een andere route.  Het waren mooie routes met de nodige bochten door een mooie omgeving. Soms was er een weg afgesloten vanwege werkzaamheden, wat dan weer een extra uitdaging oplevert om weer op de goede route te komen. Bij het hotel aangekomen smaakten de biertjes prima na een hele dag sturen.  ’s Avonds bij de wandeling hebben we nog de restanten van een Romeinse villa bekeken die niet al te ver van het hotel te vinden is. Na nog een paar biertjes was het alweer bedtijd.

Gisteren had iedereen de motor al afgetankt, zodat we na het ontbijt direct op pad konden voor de terugreis.  Het eerste deel ging binnendoor, en daarna meer over de snelweg om toch een beetje op tijd weer terug te zijn. In kleinere groepen rijden beviel iedereen goed, dus daarom reden we op de terugweg ook in drie groepen.  Bij het tankstation in Brüggen kwamen we elkaar weer tegen en hebben daarna gezamenlijk gegeten bij een oude watermolen. Nog even het laatste stukje rijden naar Harfsen en toen zat het weekend er al weer op.  We kunnen terugkijken op een gezellig weekend waar we weer lekker hebben kunnen sturen.

Link naar foto’s: