Verslag voorjaarstoer 2022 Burg Reuland en 1e Woensdagavondrit

Verslag voorjaarstoer

Op vrijdag 20  mei vertrokken we rond 9.15 uur met 7 mensen zoals gewoonlijk bij de garage van Henk. Een deelnemer kon helaas niet mee vanwege een positieve test. Dit was het eerste voorjaarsweekend sinds 2019 omdat vanwege corona al twee keer het voorjaarsweekend niet door  kon gaan. De route ging naar Doetinchem en bij ’s Heerenberg  staken we de grens naar Duitsland over. Overwegend binnendoor reden we naar ons hotel in Burg Reuland wat in de Belgische Ardennen ligt. We zijn natuurlijk nog wel even gestopt om wat te eten en te drinken. Ook de motoren hadden op een gegeven moment dorst.  We hadden onderweg naar wel een paar pittige buien en kwamen in de stromende regen bij het hotel aan. Na een paar biertjes en een lekker avondeten waren we dit al weer snel vergeten. Op zaterdag hebben we een mooie bochtige route door Luxemburg gereden.  De route ging door Diekirch waar we een kopje koffie hebben gedronken. Na de koffie ging het verder naar Ettelbrück en slingerde de route verderop langs het stuwmeer bij Esch-sur-Sûre. Het was de hele dag lekker motorweer. Op zondag was het na het ontbijt al weer tijd voor de terugweg.  Ook toen zijn we merendeels binnendoor weer naar huis gereden. Onderweg hadden we soms nog best leuke stuurwegen. Bij Emmerich staken we de Rijn over om iets verderop weer op Nederlandse bodem terug te keren. We kunnen terugkijken op een gezellig weekend  waar we lekker hebben kunnen motorrijden en op zaterdag en zondag mooi weer.  Van donderdag  25  t/m zondag 28 augustus staat het zomertoerweekend gepland. Binnenkort maken we de bestemming bekend oa. Via de Hamac site. Lijkt het je leuk om ook eens mee te gaan, meld je dan aan.

Link naar foto’s voorjaarstoer:

Verslag  1e woensdagavondrit 11 mei 2022

Het was gelukkig goed weer en dat was te merken aan de opkomst. Voor half zeven waren er al de eerste inschrijvers.  Totaal hadden we 57 deelnemers, die vooral in het begin van de avond kwamen, omdat iedereen voor het donker weer thuis wou zijn. De mooie route ging via de oude IJsselbrug in Zutphen naar Tonden.  We reden verder langs het Apeldoorns-Dierenskanaal naar Hall en vervolgens naar Oeken waar we bij de Vroolijke Frans de koffiestop was. Na een lekker appeltaartje reden we verder naar Brummen en Cortenoever.  Via de nieuwe IJsselbrug keerden we terug aan de goede zijde van de IJssel.  De route ging verder langs Almen terug naar Harfsen. In het laatste deel van de route begon het al aardig donker te worden en hadden we heel wat botsingen met rondvliegende meikevers.  De kortere route stak hier en daar binnendoor maar ging ook naar de overzijde van de IJssel en had de zelfde koffiestop.

Onze volgende rit is de 2e woensdagavondrit op 29 juni. Kun je niet zo lang wachten dan is er in Schalkhaar de avondvierdaagse van de IJsselrijders van 20 – 24 juni kijk op de site voor meer info. www.ijselrijders.nl/avond4daagse.html

Link naar de foto’s WAR: