Verslag Herfstrit 2020 + snertrit geannuleerd !

Motorrijden kan gelukkig nog wel in corona tijd dus daarom kon de herfstrit op zondag 4 oktober gewoon doorgaan. De weervoorspelling was niet geweldig, maar ondanks dat mochten we toch 43 deelnemers verwelkomen. Het inschrijven moet natuurlijk wel corona-proof gebeuren, daarom werd de cultuurzaal van Hoeflo gebruikt waar de tafeltjes om ruime afstand van elkaar en de inschrijftafel stonden. Een looproute zorgde voor een goede doorstroming zonder dat mensen te dicht bij elkaar kwamen. De route ging dit keer over mooie bochtige wegen binnendoor via Enter, Ootmarsum en Beuningen naar Losser. Deze plaats is wereldberoemd van de salades. Het was wel wat fris, dus een warme chocolade melk ging er wel in. Na de stop reden we verder langs de grens naar Glanerbrug, Buurse richting Eibergen. Door het buitengebied van Neede en Lochem reden we terug naar Harfsen. Het regenpak kon gelukkig de hele dag in de topkoffer blijven. Volgens andere deelnemers was het een “donders mooie rit” en daar kan ik mij alleen maar bij aansluiten.

Link naar de foto’s van de herfstrit:

 

Dit was onze laatste rit van dit jaar. Vanwege het toenemende aantal corona besmettingen vinden we het niet verantwoord de snertrit door te laten gaan.

+++++++++ de snertrit gaat dit jaar vanwege corona niet door! ++++++++

 

Beter laat dan nooit!

Verslag Oude Rakkers 2020

Op zondag 6 september startte de rit bij Hoeflo omdat op het circuit een ONK-wedstrijd werd verreden. Gezien de corona maatregelen rond het ONK was starten bij het Peppelhome, zoals gebruikelijk voor de oude rakkers, dit keer niet mogelijk. De inschrijving was dit keer in de hal, zodat er meer ruimte voor de deelnemers was. Na de koffie vertrokken de 19 deelnemers en een hond achter de voorrijder Jan richting Almen. Via Vorden en Keijenborg reden we verder naar Hengelo waar op een terras de gebruikelijke koffie met appelgebak werd verorberd. Een buitje zorgde ervoor dat sommige mensen toch snel een plekje onder het afdak moesten zoeken. Na de stop reden we via Kranenburg en het buitengebied van Lochem terug naar Hoeflo.  Onderweg heeft Kees foto’s gemaakt van de deelnemers. Bedankt Kees !

Link naar de foto’s oude rakkersrit: