Update t.a.v. de gele vlag

Het seizoen is inmiddels in alle hevigheid losgebarsten. En waar gecrosst wordt vallen er ook weleens mensen.

 

Helaas hebben wij tijdens de clubcrossen eerder dit jaar gezien dat het anticiperen op gele vlag situaties nog weleens te wensen overlaat. Daarom hierbij nog even een korte uitleg hoe het per 2019 in het regelement staat. Lees dit goed door want we gaan hier strenger op handhaven.

Vlaggenisten staan er voor onze veiligheid, dus hou je aan de regels en breng je collega rijders en onze hulpverleners niet verder in gevaar. In gewaarschuwd mens telt voor 2!

 

Herinvoering stil gehouden gele vlag in het KNMV Motocross Reglement.

Een paar jaar geleden is de keus gemaakt om met slechts één soort gele vlag te werken in de hoop dat dit beter zou werken voor alle deelnemers. Na een aantal seizoenen te hebben gedraaid moeten we concluderen dat er geen extra duidelijkheid is gekomen. Dit komt mede door de vele internationale deelnemers in onze competities en dat men internationaal altijd wel een stil en gezwaaide gele vlag heeft aangehouden.

Om die reden is de keus gemaakt om het KNMV reglement ten aanzien van de gele vlag volledig gelijk te trekken met de FIM, FIM Europe en alle Motocross bonden.

We kennen dus nu de volgende gele vlag situaties:
Stil gehouden gele vlag: Let op, een gevaarlijke situatie doet zich voor (inhalen en springen niet verboden)
Gezwaaide gele vlag: Ernstig gevaar, matig snelheid en wees bereid te stoppen, inhalen en springen verboden.