Uitgebreid (foto) verslag jeugdtraining 11-5-2019

Vandaag was de tweede jeugdtraining van 2019 op ons Hamac circuit. Opnieuw een mooie opkomst; zes deelnemers tussen de 5 en 13 jaar hebben weer een aantal vaardigheden opgestoken van trainer Marco Elting.
De training begon met een korte inleiding waar Marco een aantal spelregels van vandaag duidelijk maakte om vervolgens de eerste meters op de jeugdbaan te gaan maken.
Ondanks het verschil in leeftijd en ervaring was er genoeg ruimte voor iedereen en konden ze ook stuk voor stuk mooie oefeningen uitvoeren en hun lering daar uit trekken.
Daarna volgende een stukje niet onbelangrijke theorie; kennis van vlagsignalen en de daarbij behorende handelingen van de coureurs op de baan. De crossertjes kregen een vragen formulier en na een korte uitleg van Marco mochten ze laten zien of de lesstof voldoende was opgenomen.
Na een korte pauze toog het gezelschap vervolgens naar de grote baan, deze was vanwege de voorbereidingen voor de ONK van volgende week afgesloten, waar ze kennis konden maken met het “echte” werk. Voor enkelen werden de bulten nu ineens wel erg hoog, maar iedereen kwam rond en boven. Sommige ouders hebben hier ook nog een beetje aan hun conditie gewerkt door de allerkleinsten te verzorgen van een klein beetje extra hulp om boven te komen. Meerdere rondjes werden hier gereden op het afgezette gedeelte van de baan, zelfs toen Marco pauze wilde houden was niet iedereen het daarmee eens; “ik wil nog zo graag een paar rondjes mam, moeten we nu alweer pauze houden?”….
Het laatste onderdeel van de training ging over het starten. Eerst werd er geoefend op de houding die tijdens het starten aangenomen wordt, voor iedereen had Marco wel tips om de techniek de verbeteren. En als klap op de vuurpijl mochten alle Jeffrey Herlingsen ook nog achter een echt starthek starten om zodoende het geleerde in de praktijk te kunnen brengen. Na enkele starthek trainingen was bij de meesten de koek wel een beetje op en sloten we deze mooie en leerzame dag af met de uitreiking van een heus MX-A certificaat.
Wij , als Hamac, kunnen opnieuw terugkijken op een geslaagde middag en gezien de blije, maar soms ook moeie, koppies hebben de coureurs ook genoten.
Namens iedereen willen wij dan ook Marco bedanken voor de leuke en leerzame middag!