Terugblik Dutch Masters of Motocross 19 maart Harfsen (film, wedstrijdverslag en uitslagen)

Met behulp van wederom vele vrijwilligers is inmiddels alles weer opgeruimd. Meer dan tevreden kunnen we terugkijken op een hele mooie wedstrijd dag en seizoens opener.

 

Hierbij alvast een mooie after-movie: KLIK HIER

 

SUCCESVOLLE START VAN DE DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS IN HARFSEN

Wat een succes was de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen. Het was een echt dagje uit, dagje Peppelenbos.

 

Succesvolle start van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen

 

 

Het publiek kwam in grote getale naar Harfsen en kregen een wedstrijd met wereldtoppers maar met daarnaast ook veel neven activiteiten wat de dag compleet maakte.
Jeffrey Herlings is terug en hoe. De vijfvoudig wereldkampioen demonstreerde zijn zandkwaliteiten en reed naar een dubbele manchezege in de 500 klasse. Achter hem was het Romain Febvre die met een 3-2 in de manches tweede werd voor Calvin Vlaanderen 4-3. De regerend kampioen ging in de tweede manche de strijd aan met Herlings maar zag zijn kansen op een manche overwinning in rook op gaan door een foutje.
De 250 klasse werd een prooi van Kay de Wolf. Het Nederlandse talent moest de zege in de eerste manche laten aan Rick Elzinga maar sloeg in de tweede manche terug door de manche te winnen. Omdat Elzinga toen tweede werd scoorden beiden hetzelfde aantal punten waardoor het dus spannend is voor de volgende wedstrijd in Markelo. Achter dit tweetal zat Roan van de Moosdijk met een 3-3 in de manches. Van de Moosdijk had in de eerste manche zeker de snelheid om te kunnen winnen maar door een foutje op het zware circuit van Harfsen moest hij de koppositie afstaan!
Ook was het volop genieten van de jeugd! In de 125cc klasse ging de winst naar regerend kampioen, Janis Martins Reisulis. Hij won beide manches in Harfsen. Achter hem was het Kasimir Hindersson die tweede werd met een 3-2 in de manches. Beste Nederlander werd Damien Knuiman. De zoon van tienvoudig Dakar finisher Henk Knuiman wist met een 2-4 in de manches derde te worden voor zijn landgenoten Gyan Doensen en Roan Tolsma.
De 85cc klasse werd pas in de slotfase van de tweede manche beslist. Jarne Bervoets had tot aan het einde van de manche de beste kaarten in handen maar door een foutje gaf hij Dani Heitink, die vanuit het middenveld naar voren kwam, de kans om de strijd opnieuw aan te gaan. Beide rijders gingen ervoor en wisselden meerdere keren van positie. Het publiek genoot van de vechtlust maar uiteindelijk was het Heitink die de manche wist te winnen en zijn allereerste Dutch Masters overwinning pakte met een 2-1 in de manches voor Bervoets 1-2 en Dex Kooiker 4-4.
Het was een zeer geslaagde eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen. Nu is het uitkijken naar de tweede wedstrijd van het kampioenschap, die op zondag 23 april verreden gaat worden op circuit de Herikerberg in Markelo. Uiteraard bent u ook daar van harte welkom!
Voor alle uitslagen, kunt u op de volgende link klikken: https://speedhive.mylaps.com/Events/2132717
Fotocredits – Kaj de Wilt en Eric Laurijssen en Shots by Roos