Rikus Lubbers overleden

Afgelopen maandag is voormalig zijspancrosser en Hamac-Man Rikus Lubbers overleden. De Nederlandse motorsport verliest daarmee een zeer gepassioneerde pionier van de zijspancross. Voor de Hamac zal dit verlies zeker niet minder groot zijn.

 

 

Rikus begon in de jaren ’60 als solocrosser, maar kwam daarna op een zijspan terecht. Hij werd in 1971 de eerste Europees Kampioen Zijspancross ooit. In 1972 pakt Rikus met Bart Notten ook nog een tweede plek in het EK. In 1973 werden ze Nederlands Kampioen. Rikus verbaasde de crosswereld door de jaren erna met een Harley-Davidson te starten. Grote successen leverde dit niet op, maar opvallen deed het wel!

 

In 1977 stopte Rikus met de zijspancross, maar dat was niet het einde van zijn motorsportcarrière. In 1982 en 1983 deed hij op een Yamaha mee aan Parijs-Dakar. Beide keren reed hij die niet uit vanwege nare valpartijen. Drie jaar later probeert hij het een laatste keer, dit keer aan boord van een vrachtwagen. Helaas kregen ze pech en haalden finish niet.

 

Rikus heeft in de afgelopen jaren veel voor de Hamac betekend. Hij was veel op het circuit in en om ‘zijn’ Peppelhome te vinden. Met veel enthousiasme en humor zorgde hij er voor dat niemand iets te kort kwam en alles in goede banen werd geleid. Tot op het laatst is hij erg betrokken gebleven. Wij zullen zijn aanwezigheid en de mooie verhalen erg gaan missen!

 

Rikus is 74 jaar geworden. Aanstaande vrijdagavond is er gelegenheid tot condoleren (zie rouwkaart hieronder voor meer info). Zaterdag wordt in besloten kring afscheid van hem genomen.

 

Wij wensen de familie van Rikus, zijn vrienden en andere naasten heel veel sterkte.