Rick Elzinga gaat zijn koppositie verdedigen! (video)

Rick Elzinga uit het Hutten Metaal Yamaha team is aan een wereldseizoen bezig. Dat de jongeman uit Zenderen talent heeft was bij insiders al langer bekend, blessures weerhielden hem tot op heden van een doorbraak. Die doorbraak lijkt er nu te zijn.

 

Binnen het Yamaha team van Hutten lijkt alles op zijn plek te vallen. Rick staat stevig aan de leiding van het Europees Kampioenschap 250cc. Enkele gastoptredens binnen de Grand Prix lieten ook enkele keurige top 10 plaatsen noteren. Sinds de wedstrijd in Oldebroek mag Rick ook in de Dutch Masters de rode plaat (weggelegd voor de leider) op zijn Yamaha monteren. Hij zal er zondag 1 mei dan ook alles aan doen om die rode plaat ook naar de finale toe op zijn Yamaha te laten zitten.

 

Cadeau gaat Rick het niet krijgen. De broertjes Coenen zijn de Belgische hoop op cross succes in de toekomst. De broers in NL’se dienst van het BT Husqvarna team laten sterke uitslagen zien. In Oldebroek wisten ze het Rick Elzinga tot de laatste ronde moeilijk te maken. Laten we hopen dat dit in Harfsen ook gaat lukken.

 

Anderen kanshebbers voor succes zijn o.a. de Deen Glenn Meijer, de Italiaan Andrea Bonacorsi en wellicht ook de terugkerende Kay Karssemakers.

 

Genoeg talent voor enerverende wedstrijden.

 

FamilieuitjeOnder de slogan: ‘Een dagje uit, een dagje Peppelenbos’ organiseert Stichting Motorsport Harfsen al jaren haar evenementen. Kenmerkend is de unieke combinatie van top motocross en een dagje uit voor het hele gezin. Terwijl kinderen zich flink uitleven, kunnen papa en mama, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van de absolute wereldtop in de motocross!In samenwerking met lokale kinderopvang Graaf Jantje heeft de club een compleet afgeschermde kinderspeelweide ‘het Blagenparadijs’ ingericht. Onder professionele begeleiding worden de kids hier volop vermaakt. Mede dankzij partner Royal Reesink zijn kosten nog moeite gespaard. Zo is het voor de kinderen o.a. mogelijk om te knutselen en schminken en zijn er diverse spelletjes, stormbanen, een klimtoren, traptrekkers en minigraafmachines voor de grondwerkers in spé.

 

EntreeDe ticketverkoop voor Dutch Masters of Motocross op 1 mei vindt alleen aan de deur plaats.

  • Volwassenen: €25,-
  • Jeugd 13 t/m 17 jaar: €10,-
  • Jeugd t/m 12 jaar: gratis

Meer informatie over de Dutch Masters of Motocross in Harfsen op www.mxharfsen.nl.