MC Hamac Jeugd enduro en Cross Country evenement

De enduro- en cross commissie van MC Hamac uit Harfsen hebben de krachten gebundeld om een nieuw evenement te gaan organiseren. In het weekend van 14 en 15 september willen we namelijk de “2de” seizoenshelft van het enduro en off-road seizoen aftrappen. Dit gaan we doen door het organiseren van een Jeugd enduro en Cross Country event voor jong en oud.

Op en om het bekende Peppelenbos-circuit in Harfsen zal een uitdagend (maar voor alle niveaus te doen) parcours worden uitgezet hetgeen crossbaan en omliggende bossen combineert. Aangezien we op een afgesloten terrein rijden is een kenteken niet verplicht en kan men dus ook met een cross motor deelnemen.
Qua timing zitten we 1 week voordat de Inters weer naar België mogen en 2 weken alvorens het KNMV enduro seizoen in NL losbarst. Een perfect moment om jezelf in conditie te rijden en de concurrentie de eerste mentale tik te geven. Anderzijds kan dit een laagdrempelige eerste kennismaking met de enduro en off road sport betekenen (pas op, het is akelig besmettelijk en rijk worden doe je er niet van, maar mooi dat het is!).

 

Deelname kan in diverse klassen, te weten;

 

Jeugdenduro
Op zaterdagochtend (14-9-2019) zullen allereerst de deelnemers uit de KNMV jeugd enduro competitie om de punten gaan strijden. Dit kan in de klassen JE-1, JE-2 en de daglicenties*. Deze wedstrijd zal verreden worden onder het KNMV Jeugd enduro regelement aangevuld met het Aanvullend Regelement.

 

*Daglicenties: Hierover staat het volgende in het KNMV jeugd enduro reglement:

Deelname aan een jeugdenduro in de dagstartklasse is tevens mogelijk met een KNMV dagpas Motocross, als voornoemde of met KNMV Basissportlicentie Motocross dan wel KNMV Startbewijs Motocross ontbreekt. Deze dagpas moet voorafgaand aan het evenement via de KNMV-website aangevraagd worden. De dagpas (met geldige wedstrijddatum) moet ruim van te voren aangevraagd zijn en op de wedstrijddag getoond worden.

De leeftijd voor deelname aan een Jeugd Enduro is minimaal 13 jaar en maximaal 20 jaar.
De minimumleeftijd gaat in op de verjaardag van de deelnemer. Voor de maximumleeftijd geldt de leeftijd op 1 januari van ieder jaar.

Deelnemers in de leeftijd van 18 t/m20 jaar mogen niet in het bezit zijn van een motorrijbewijs. Zijn zij echter al jeugdendurolicentiehouder en behalen zij op voornoemde leeftijd het motorrijbewijs, dan mogen zij het lopende jaar in de jeugdenduro afmaken.

 

 

Cross Country
Op zaterdagmiddag (14-09-2019) is het de beurt aan de 2 uurs Solo Cross Country (UPDATE 15-8-2019: DE 2 UURS SOLO CROSS COUNTRY ZIT INMIDDELS VOL, HIER KAN NIET MEER VOOR WORDEN INGESCHREVEN)en (bij voldoende deelname) een Dames 1 uurs Cross Country.

 

Zondagochtend (15-09-2019) gaan we verder met de 3 Uurs Team Cross Country. Een team mag uit maximaal 2 deelnemers bestaan waarvan er hooguit 1 KNMV Startbewijshouder (Enduro Inters of ONK Cross) per team mag deelnemen.

 

Deelname geschied op volgorde van inschrijving (na betaling), we hebben maar een beperkt aantal startplaatsen dus wacht niet te lang.

 

Inschrijven – Tijdschema – Reglement kun je vinden op deze link.

 

Enduro promotiedag
Terug van weg geweest, de Good-old enduro promotiedag. Op zondagmiddag (15-09-2019) organiseert MC Hamac i.s.m. Promotiegroep Dutch Enduro (PGDE) en de KNMV weer een echte enduro promotiemiddag. Tijdens deze dag is er gelegenheid om een kijkje te nemen bij de stands van diverse ondersteuners. We zijn nog in overleg met diverse fabrikanten t.a.v. het maken van een proefrit op de nieuwe modellen.
Daarnaast zal o.a. de KNMV aanwezig zijn om de motoren op geluid te testen, mensen voorlichting te geven over deelname aan enduro’s en off road ritten en om de door de KNMV ondersteunde clubteams te presenteren.

Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste, weer even samen komen, sterke verhalen vertellen en er een gezellige start van de 2de seizoenshelft van te maken.

Op dit moment werken we nog keihard aan verdere  invulling van het programma, vanaf medio augustus zal er meer informatie op www.hamac.nl verschijnen. Dus noteer het vast in de agenda en volg ons online. Wij doen er alles aan er een mooi evenement van te maken en rekenen op jullie medewerking.

 

MC Hamac i.s.m. Promotiegroep Dutch Enduro