In memoriam: Ap Enderink

Afgelopen woensdag 19 oktober hebben wij afscheid moeten nemen van Ap Enderink. Ondanks dat we wisten van Ap zijn ziekte, valt het afscheid ons zwaar.

 

Wie Ap zegt, zegt Hamac. En wie Hamac zegt, zegt Ap. Door de jaren heen heeft Ap zich met ziel en zaligheid ingezet voor onze vereniging, maar ook voor de sport in algemene zin. Mede op basis van zijn inzet is de Hamac geworden tot de bloeiende vereniging die het nu is. Meermaals hebben wij Ap horen zeggen; “Vrijwillig, betekent niet vrijblijvend” en ook de mentaliteit dat we alles kunnen totdat het tegendeel bewezen is, heeft de Hamac helpen door ontwikkelen.

 

 

We kennen Ap als een enthousiast lid die bij alle disciplines van de partij was. De crossbaan liet hij de laatste jaren aan zich voorbij gaan, maar tot zijn ziekbed zat hij op de off road motor in binnen- en veelal het buitenland. Ook bij de toer ritten  was hij regelmatig van de partij, evenals de Amerika trip van enkele jaren geleden.
En was er een feestje of andere vorm van gezelligheid, dan was Ap steevast van de partij. Een echte levensgenieter!

 

Naast levensgenieter was Ap ook betrokken clubman en bestuurder pur sang.  Naast het continue netwerken en lobbyen voor de club en de sport maakte Ap 32 jaar lang deel uit van het Hamac bestuur, waarvan 18 jaar als voorzitter. Onder zijn bewind zijn er zeer belangrijke stappen gezet. Denk hierbij o.a. aan realisatie bestemmingsplan en milieuvergunning, het opzetten van de commissiestructuur die ervoor zorgt dat alle evenementen in goede banen worden geleid, het tijdig verjongen van de cluborganisatie zodat ook de toekomst geborgd zijn. Het professionaliseren van de grote wedstrijden hetgeen uiteindelijk is overgepakt door de (mede door Ap opgerichte) Stichting Motorsport Harfsen. Waarbij diezelfde Ap de voorzittershamer hanteerde.

 

In 2016 was Ap de drijvende kracht achter de organisatie van de finale van het EK enduro in Harfsen. Dit evenement was een gigantisch succes, hetgeen we deels aan Ap mogen toeschrijven.

 

De laatste jaren was Ap onofficieel voorman van de inschrijfcommissie.

 

We durven dan ook te stellen dat Ap een van de meest bepalende Hamac mensen van de afgelopen 70 jaar is geweest. We gaan hem dan ook ontzettend missen en kunnen alleen maar een hele diepe buiging maken voor alles wat hij voor ons betekend heeft.

 

Ap, bedankt!

 

In goed overleg met de familie Enderink, en op verzoek van Ap gaat onze 43ste Hamac-enduro aanstaande zaterdag door. Maar daarbij zullen wij Ap in onze gedachten meenemen en zullen wij er alles aan doen om dit een onvergetelijke editie te maken.

 

Wij wensen Janneke, Rick & Kim, Suus & en Jill en alle overige familie en vrienden alle sterkte toe.

 

 

Condoleren

De condoleance voor Ap is op maandag 24 oktober tussen 19:00 en 20:00 bij Ap thuis aan de Hulstweg 2 in Harfsen.

 

 

Bestuur en leden MC Hamac Harfsen