Helaas, zomerstop. Korte terugblik op de eerste 5 maanden.

Zoals onze vaste gasten inmiddels weten zijn wij vanuit onze milieuvergunning verplicht om het circuit in de maanden juni – july – augustus gesloten te houden. Dit i.v.m. het kampeer seizoen voor de nabij gelegen campings. Ergens natuurlijk jammer, anderzijds bied de milieuvergunning ons ook de mogelijkheid om de rest van het jaar te kunnen crossen in een heel mooi gebied. Op deze manier kan een ieder op zijn/ haar manier genieten van de omgeving. Leven en laten leven.

 

Kleine terugblik op het voorseizoen:

De eerste zaterdag van het jaar hadden we direct een jeugd opstapdag, dit als vervolg op een opstapdag eind 2022. Ruim 20 kids proefden voor de 2de keer aan de cross. Inmiddels hebben ca. 10 van de oorspronkelijke 40 een licentie met crossmotor. Hoe tof is dat!

In februari kon het circuit gelukkig al enkele malen open en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Daarna volgden enkele kletsnatte weken met zelfs sneeuw, aangezien die sneeuw en regen een onbegaanbaar circuit opleverden, begonnen wij hem wel te knijpen t.a.v. onze Dutch Masters of Motocross van 19 maart. Maar met hard werk en een beetje geluk hadden wij een prachtige lentedag en een perfect circuit. Deze eerste Dutch masters werd een gigantisch succes, qua wedstrijd, deelnemers en publieke belangstelling. Super gaaf!

 

 

Hulde voor de vrijwilligers!
Daarna weer enkele natte weken waarna vanaf april en mei het circuit eindelijk regelmatiger open kon. Ondanks alle andere drukte toch nog 3 clubwedstrijden en diverse trainingen kunnen verrijden. Wat wel opvalt is dat we steeds meer werk hebben aan het circuit, extreem natte periodes worden afgewisseld door extreem droge periodes, onze cross commissie krijgt het dan ook niet kado. Van smorgens vroegf tot sávonds laat is men in de weer, hulde voor deze toppers.

En daarnaast is men ook nog druk geweest met onze nieuwe loods, veranda, bestrating en catering container. Mede dankzij deze groep + vele andere vrijwilligers zijn wij in staat om trainingen en breedtesport wedstrijden aan te bieden, Dutch Masters of Motocross te organiseren, ONK enduro te organiseren en ook nog een toer kalender af werken. Mannen en vrouwen, jullie zijn helden!!!!!

Binnenkort komen wij met meer nieuws over een extra evenement in september. In de zomer gaan wij verder met onze verbouwingsplannen, dus achterover leunen zit er niet in.

 

Een ieder bedankt voor zijn of haar komst, en tot in september! Een dagje uit, een dagje Peppelenbos.

 

Bestuur en cross commissie MC Hamac