Harfsen wederom theater voor Dutch Masters of Motocross

Op zondag 1 mei keert de Dutch Masters of Motocross terug in Harfsen! In deze voorlaatste ronde van het kampioenschap kan er nog van alles gebeuren in zowel de 125, 250 als 500cc-klassen.In de voorgaande twee ronden zagen we al mooie gevechten in alle deelnemende klassen tussen wereldtoppers uit de MXGP, EMX en het ONK. Met het wegvallen van de wedstrijd in Oss, is het nog belangrijker om goed te presteren in Harfsen om tijdens de finale in Rhenen op 18 juni nog kans te maken op de titel.

 

In de 500cc gaat het hart tegen hart tussen Calvin Vlaanderen, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers die elkaar al twee weekenden lang het leven zuur maken. In de totaalstand van het kampioenschap zit er zowel tussen Vlaanderen en Coldenhoff als tussen Coldenhoff en Bogers een verschil van slechts vijf punten. Spanning tussen dit trio gegarandeerd. Daarnaast hebben vaste GP-rijders Brent van Doninck en Ben Watson ook de capaciteiten om zich met de strijd voor de overwinning te bemoeien. Sven van der Mierden, Adam Sterry en Stefan Ekerold staan in het kampioenschap op afstand maar zijn zeker niet kansloos voor het podium.

Rick Elzinga maakt in de 250cc de dienst uit en heeft een kleine voorsprong op zijn achtervolger Lucas Coenen. Glen Meier bezet na vier manches de derde plaats. Deze klasse staat bol van de aanstormende talenten die met de gaskraan prima raad weten. Dus kom genieten van de jonge honden in hun weg naar de top.Ook in de 125cc is er nog van alles mogelijk. Janis Reisulis mag zich leider in het kampioenschap noemen, maar binnen schootsafstand zien we o.a. Mirco ten Kate, Magnus Gregersen en Ivano van Erp. Van Erp liet in Oldebroek zien wat hij in zijn mars heeft door Reisulis tot tweemaal toe naar een tweede plaats te commanderen.De definitieve deelnemerslijst voor Harfsen verschijnt eind deze week op dutchmastersofmotocross.nl, net als het tijdschema. De 85cc zal in Harfsen niet starten.Ecomaxx Holeshot AwardTijdens de race in Arnhem is de Ecomaxx Holeshot Award 2022 geïntroduceerd. In Harfsen zullen de rijders wederom alles op alles zetten om deze prijs mee te pakken. De tussenstand voor de Ecomaxx Holeshot Award vind je hier.FamilieuitjeOnder de slogan: ‘Een dagje uit, een dagje Peppelenbos’ organiseert Stichting Motorsport Harfsen al jaren haar evenementen. Kenmerkend is de unieke combinatie van top motocross en een dagje uit voor het hele gezin. Terwijl kinderen zich flink uitleven, kunnen papa en mama, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van de absolute wereldtop in de motocross!

In samenwerking met lokale kinderopvang Graaf Jantje heeft de club een compleet afgeschermde kinderspeelweide ‘het Blagenparadijs’ ingericht. Onder professionele begeleiding worden de kids hier volop vermaakt. Mede dankzij partner Royal Reesink zijn kosten nog moeite gespaard. Zo is het voor de kinderen o.a. mogelijk om te knutselen en schminken en zijn er diverse spelletjes, stormbanen, een klimtoren, traptrekkers en minigraafmachines voor de grondwerkers in spé.EntreeDe ticketverkoop voor Dutch Masters of Motocross op 1 mei vindt alleen aan de deur plaats.

  • Volwassenen: €25,-
  • Jeugd 13 t/m 17 jaar: €10,-
  • Jeugd t/m 12 jaar: gratis

Meer informatie over de Dutch Masters of Motocross in Harfsen op www.mxharfsen.nl.