Harfsen maakt zich op voor spannende seizoenfinale

Op 30 oktober zal het ONK enduro in Harfsen worden beslist.

 

Zaterdag 30 oktober is het na één jaar uitstel tijd voor de 42ste Hamac-enduro. Zoals altijd heeft de club er alles aan gedaan om de deelnemers een mooi en uitdagend parcours voor te schotelen.

 

Dat het een spannende dag gaat worden, staat buiten kijf. In meerdere klassen ligt de titelstrijd nog volledig open, en Harfsen is de laatste en dus beslissende wedstrijd op de kalender. Zaterdagmiddag verwachten wij vanaf ca. 14:30 uur de eerste deelnemers bij de finish op het Hamac-circuit. Maar niet voordat men de laatste proef van de dag op het Hamac-circuit met goed gevolg aflegt. Op deze proef zal het uiteindelijk beslist gaan worden. De deelnemers komen in omgekeerde tussenstand binnen, dus de snelste (titelkandidaten) het laatst.

 

Voor de inters (de allersnelsten) heeft de club nog een klein extraatje. Zij rijden crossproef 3 in de laatste ronde 2 keer (met een korte tussenpauze)! Dat brengt het totaal aantal proeven voor de inters op 10 en daarmee bewaren we de ultieme climax tot het einde zodat het voor het publiek perfect te volgen is.

 

Publiek is welkom

 

Publiek is eindelijk weer toegestaan en de entree is gratis. Het meeste spektakel is te verwachten op de 3 crossproeven (volg de borden CP1 = Schoolt – CP 2 = Stortplaats – CP 3 = Hamac-circuit) Bij crossproef 3 (op het Hamac-circuit) is tevens een cateringpunt ingericht. Bij binnenkomst van de laatste rijders is hier live muziek aanwezig van de Weekendkrachten en na afloop zal hier ook de prijsuitreiking plaatsvinden, zowel voor de daguitslag alsook de totaalstand Inters en Nationalen. Spektakel – topsport en gezelligheid, wat wil een mens nog meer.

 

Korte voorbeschouwing voor de Inters:

 

Inters E1

In deze klasse twee titelkandidaten die het heel spannend maken. Tommie Jochems (#24) komt met een voorsprong van 2 punten naar Harfsen. Zijn uitdager is Mike Bokslag (#10) uit Gorssel en tevens Hamac-lid. Mike heeft leren crossen in Harfsen en zal er alles aan doen om zijn terreinkennis om te zetten in winst. Deze klasse is gigantisch spannend, hij die zijn concurrent verslaat, is kampioen. Daarvoor moet men nog wel ca. 240 km route en ruim 60 minuten aan klassementsproeven verrijden. Harfsenaar Bjorn Sloot (#25) zal er alles aan doen om zijn 5de plaats in de tussenstand nog iets te verbeteren.

 

 

Inters E2-3

Deze klasse is misschien nog wel spannender dan de E1. Maar liefst drie titelkandidaten en allemaal reeds ervaren Nederlands kampioenen. Op plek 3 vinden we good-old Hans Vogels (#218). Hans heeft een achterstand van 9 punten, maar zal er alles aan doen om zijn 10de Nederlandse titel binnen te slepen. Hij zal daarbij moeten afrekenen met Thierry Pittens (#246). Thierry heeft op zijn beurt een achterstand van 6 punten goed te maken op Lucas Dolfing (#210). Lucas heeft dus de beste papieren, maar van achterover leunen is geen sprake. Naast eerder genoemde rijders zijn er voldoende kapers op de kust die Lucas van het podium willen stoten, en die speling heeft Lucas niet. Dus ook hier moet de gaskabel strak!  In deze klasse kennen we genoeg lokale mannen die een gooi naar het podium kunnen doen, denk daar bij aan Harfsenaar Bas klein Haneveld (#232) – Larenaren Marc Zomer  (#91) en Mark Wassink (#211)

 

 

Scratch Inters

 

Bij de scratch Inters kennen we dezelfde top 3 als bij de E2-3. Dit zijn dus de snelste Inters over alle klassen. Omdat er 100 punten per wedstrijd te verdienen zijn, kan hier theoretisch gezien nog alles. Aannemelijk is het echter om er vanuit te gaan dat het tussen Thierry Pittens (#246) en Lucas Dolfing (#210) gaat. Het verschil is 11 punten in het voordeel van Dolfing. Pittens zal dus moeten winnen en hopen dat enkele concurrenten tussen hem en Dolfing eindigen.

 

Nationalen N1

Bij de nationalen zijn er 50 punten per wedstrijd te verdelen. Theoretisch gezien dus een heleboel titel kandidaten. Realistisch gezien gaat het tussen twee mannen. Met een marge van 9 punten komt Dario van Saase (#434) naar Harfsen. Hij zal er alles aan moeten doen om de snelle Drent Danny Koerts (#454) achter zich te houden. Op plek 4 vinden wij Harfsenaar Bas Jimmink (#438). Bas zal een achterstand van 13 punten op Joey van Klinken (#401) moeten goedmaken om het seizoen met een podiumplaats af te sluiten. Zet hem op Bas, maak je cluppie trots!

 

Nationalen N2

Met een maximale score komt Lars Rietman (#599) naar Harfsen. Lars is oppermatig en weet prima de weg op het Peppelenbos-circuit. Alleen een uitvalbeurt kan hem normaliter van de titel houden. De strijd om plek 2 is spannender.

 

Nationalen N3

Ook in deze klasse een ongeslagen kampioenschapsleider in de vorm van Nigel Blomer (#631). Door constant presteren van de nummer 2 Ruben Ellens (#608), heeft Nigel een voorsprong van 36 punten, dus het moet raar lopen wil Nigel het in Harfsen niet afronden.

 

40+

Bij de fitte veertigers is het hele jaar al stuivertje wisselen tussen Hans Pol (#744) en Rene Satink (#706). Vooralsnog heeft Hans een voorsprong van 10 punten en dus de beste papieren. Op een veilige 3de plek zien we Hamac-teamrijder Stefan Harkink (#717) uit Lochem. Stefan zal er alles aan doen om zijn thuisvoordeel met zijn glimmende GasGas om te zetten in een hogere podiumplaats.

 

50+

Spannender dan in de 50+ klasse kun je het niet krijgen. Twee titelkandidaten met exact evenveel punten. Kees Zuidhof (#820) en Erik Buursema (#842) hebben maar één taak, voor de ander eindigen. Maak er een mooie strijd van heren.

 

Scratch nationalen

Ook over de nationalen klassen hebben we een scratch klassement. N3 klassementsleider Nigel Blomer (#631) komt met een voorsprong van 14 punten naar Harfsen, hetgeen normaliter voor Nigel voldoende zou moeten zijn om zich tot snelste nationaal te mogen kronen. Op plek 2 vinden we N1-rijder Danny Koerts (#454), die 3 punten speling heeft op de gedeelde 3de plaats van N1-rijder Dario van Saase (#434) en N2-leider Lars Rietman (#599). De top 4 staat dus 17 punten uit elkaar. Met nog 200 punten te verdelen en ca. 240 kilometer en 9 proeven kan het nog alle kanten op.

 

Hobby

De hobby-klasse zal in Harfsen twee rondes rijden. In die twee rondes hebben de vier titelkandidaten, dus zes proeven om uit te maken wie er kampioen gaat worden. In zijn 1ste endurojaar heeft Hamac-lid Sander Brunsveld (#927) de beste papieren. Hij heeft slechts 4 punten marge op nummer 2 Willem Wijnstra (#1010). Op plek 3 vinden Hamac-enduro commissielid Chris van de Sprenge (#984). Deze Eefdenaar heeft na zijn overwinning in Zelhem zijn zinnen gezet op de winst van zijn thuis-enduro. De week voorafgaand aan de enduro is Chris niet uit het bos te slaan, dus de concurrentie is gewaarschuwd. Op plek 4 vinden we Mark Groen (#937). Met slechts 9 punten achterstand op Sander, kan ook Mark nog een gooi naar de titel doen.

 

De eerste deelnemers starten om 08:30 op het Hamac-circuit, vervolgens rijden ze 3 rondes met elk 3 klassements proeven. Vanaf ca. 14:30 zullen de rijders binnen druppelen bij de laatste proef op het Hamac-circuit. Vanaf dat moment is er dus live muziek en zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden. Meer informatie is te vinden op www.hamac.nl

 

Uiteraard danken wij de omgeving voor haar medewerking en geduld, zonder jullie geen enduro.