HAMAC RUN VOOR DE 25e KEER

Na twee keer uitstel vanwege corona wordt op zaterdag 18 juni dan toch de jubileum Run georganiseerd. De Hamac Run is een toerrit voor kinderen en jong volwassenen met een beperking. Doel is om hen gratis een mooie dag te bezorgen. Deze dag bestaat uit een gezellige ontvangst met muziek, de toerrit van bijna 80 kilometer, een lunchpauze met optreden van een zanger en aan de finish een feestelijke traktatie. De organisatie is al die jaren in handen van een kleine commissie van de Harfsense motorclub Hamac.

Er bleek dit jaar veel belangstelling te bestaan van zowel zijspannen, oldtimer auto’s als vrachtwagens. Daardoor kon er voor alle gasten een plek gevonden worden. Totaal 33 motorrijders van de Hamac begeleiden de stoet als gecertificeerde verkeersregelaar op de route. Zij zorgen er voor dat de colonne aaneengesloten blijft zodat er zo min mogelijk verkeersoverlast ontstaat.

Na het optreden van een dweilorkest zal tussen 10.15 en 10.30 uur de stoet vertrekken vanaf de parkeerplaats van transportbedrijf Meijer aan de Schepersweg in Harfsen. Via de Lochemseweg rijdt men richting het dorp Harfsen en vervolgens via de Reeverweg en Deventerdijk richting Almen. Via het centrum gaat men langs landgoed de Velhorst binnendoor naar Lochem. Vervolgens komt men vanaf De Beemd en via de rondweg en de Larenseweg Lochem aan de noordzijde binnen. Daarna richting Exel en vervolgens via het Markelosebroek naar het centrum van Markelo. Via de Goorseweg komt men tussen 11.30 en 11.45 uur bij de lunchlocatie dancing Dieka in het buitengebied. Na de lunch is er in de Olifantenzaal een optreden van zanger Edwin van Hoevelaak met de gebruikelijke polonaises.

’s Middags rond 13.00 uur rijdt men via Holten naar Loo en vervolgens via o.a. de Ooldselaan naar Laren. Jaarlijks staan hier in het centrum de mensen rijen dik langs de route te zwaaien. Vervolgens via de Zutphenseweg, Harfsensesteeg en Braakhekkeweg nog een keer door Harfsen-centrum en daarna  terug naar de finish aan de Schepersweg. Hier wacht de 180 gasten, begeleiders, chauffeurs, verkeersregelaars en andere vrijwilligers om circa 15.30 uur een warme hap.

Zowel ’s morgens bij de start, tijdens de lunch bij Dieka, als bij de finish, zijn geïnteresseerden welkom.