Geslaagde 22e HAMAC-run

De 22e editie van de jaarlijkse HAMAC-Run was er één uit het boekje. De intensieve voorbereiding door de 5 organiserende commissieleden heeft weer hun vruchten afgeworpen, want alles klopte. Niet alleen het weer was ideaal, ook de sfeer tijdens de hele dag was optimaal.

 

’s Ochtens al vroeg arriveerden de eerste voertuigen, waarna ook de cliënten hun badge en consumptiebonnen kwamen afhalen. Vanaf het moment dat het dweilorkest begon te spelen, zat de sfeer er goed in. Dankzij sponsoring had iedereen koek en een gebakje bij de koffie. Het was zo gezellig op het stampvolle plein van de firma Meijer, dat de stoet er wat later door vertrok. Vòòr het startsein, gegeven door wethouder mevrouw van der Linden van de gemeente Lochem, vroeg commissievoorzitter Erik Wilgenhof een applaus voor de vele vrijwilligers, sponsoren en transportbedrijven die deze dag weer mogelijk hadden gemaakt.

 

De lunchpauze was ook dit jaar weer bij dancing Dieka in Markelo. Nadat de lunchpakketten op waren, ging ieder naar de grote zaal. Hier wachtte een spetterend optreden van het Duo Toevallig Harfsen. Vrijwel meteen was de zaal veranderd in een hossende menigte feestvierders. Als altijd weer een kippenvel-moment bij het zien van al die blije gezichten.

 

Onderweg werd de stoet door velen toegezwaaid. Vooral in Laren stond het op veel plaatsen rijen dik en was het enthousiasme groot. Bij de finish in Harfsen kon ieder aanschuiven voor de warme maaltijd en bleef het mede door het mooie weer nog lang gezellig. Nadat o.a. de grote tenten, de tafels en stoelen waren opgeruimd, kon de organisatie constateren dat ook de 22e editie zonder ongelukken was verlopen. Dit mede dankzij de oplettende chauffeurs, evenals de ruim 30 motorverkeersregelaars die samen met de vooruit rijdende verkenner er voor zorgden dat de colonne overal ongehinderd en aaneengesloten kon passeren.