EDITIE 27 VAN DE HAMAC RUN HARFSEN

EDITIE 27 VAN DE HAMAC RUN HARFSEN

Op zaterdag 15 juni 2024 vindt de 27e editie van de Hamac Run Harfsen plaats. Dit jaar vertrekken we voor het eerst vanaf circuit Het Peppelenbos, de thuisbasis van Hamac, na 26 jaar te zijn gestart bij de familie Meijer aan de Schepersweg in Harfsen. We zijn de familie Meijer dankbaar voor hun jarenlange gastvrijheid!

 

De Hamac Run is een toertocht voor kinderen en volwassenen met een beperking, bedoeld om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. De dag begint met een gezellige ontvangst met muziek, gevolgd door een 80 kilometer lange toertocht. Tijdens de lunchpauze is er een optreden van een zanger en bij de finish wacht een feestelijke traktatie. De organisatie is al jaren in handen van een kleine commissie van de Harfsense motorclub Hamac.

 

Na de opening door de Burgermeester en een optreden van een dweilorkest vertrekt de stoet om 10:15 uur vanaf Circuit ’t Peppelenbos, Deventerdijk 7, 7217 SC Harfsen. De route voert via de Lochemseweg naar Harfsen, en vervolgens via de Reeverweg en Deventerdijk naar Almen. Daarna rijdt men via het centrum en landgoed de Velhorst binnendoor naar Lochem. Via De Beemd en de rondweg gaat de tocht verder naar de Exelse tol, richting Exel en via het Markelosebroek naar het centrum van Markelo. Rond 11:30 – 11:45 uur bereikt de stoet de lunchlocatie bij Dancing Dieka in het buitengebied. Tijdens de lunch is er een optreden van zanger Edwin van Hoevelaak in de Olifantenzaal, inclusief de gebruikelijke polonaises.

 

Ongeveer 35 gecertificeerde verkeersregelaars van Hamac begeleiden de stoet, zorgen ervoor dat de colonne aaneengesloten blijft en minimaliseren verkeersoverlast.

’s Middags rond 13:00 uur vertrekt men via Holten naar Loo, en vervolgens via de Ooldselaan naar Laren, waar de inwoners jaarlijks rijen dik langs de route staan te zwaaien. Via de Zutphenseweg, Veltkampsweg en Lindenbergsdijk keert men terug naar Harfsen-centrum en eindigt de tocht aan de Deventerdijk. Rond 15:30 uur worden de 180 gasten, begeleiders, chauffeurs, verkeersregelaars en andere vrijwilligers onthaald met een warme maaltijd.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de start bij circuit ’t Peppelenbos, de lunch bij Dieka en de finish bij te wonen. En als je ons onderweg tegenkomt, zwaai dan even!

 

 

Aanrijroute MC Hamac (let op, navigatie geeft mogelijk niet de juiste route).

 • In Harfsen, volg de borden richting Almen (Reeverweg).
 • Aan het einde van de Reeverweg, rechtsaf.
 • Na 30 meter linksaf, de half-verharde weg op (Reeverdijk)
 • Eerste kruising rechts is de Deventerdijk.
 • Na 150 meter rechts is het Hamac terrein.

 

 

Vanaf Almen

 • Over de Almense brug, rechtdoor over de Kapelweg.
 • Aan het einde links (Harfsensesteeg)
 • Na 50 meter rechts (Deventerdijk)
 • Volg de Deventerdijk met de bocht naar rechts (dus niet bij de splitsing rechtdoor, i.v.m. overlast)
 • Na 500 meter links de half verharde Reeverdijk op
 • Eerste kruising rechts is de Deventerdijk.
 • Na 150 meter rechts is het Hamac terrein.

Volg ter plaatse de aanwijzingen voor het parkeren.