De 40ste Hamac-enduro zit er weer op

Het was weer een flinke klus, maar ook de 40ste Hamac-enduro zit er weer op. In de afgelopen 40 jaar hebben we waarschijnlijk niet eerder zo’n droge editie mogen verrijden, maar ook deze omstandigheden hadden zijn charme.

 

Enduro en modder zijn we inmiddels wel mee bekend, echter deze droogte… Bouwlanden veranderden in hoog tempo van bouwland naar sahara (er werd zelfs gesproken over fes-fesh), en ondanks dat we in de proeven rekening met de droogte hadden gehouden, waren ook die na 3 rondes behoorlijk kapot gereden. Doordat de tijden bewust ruim stonden kon een ieder op de route rustig aan doen en was er derhalve voldoende tijd voor motor onderhoud (lees: filters wisselen).

 

Inmiddels hebben we met een ploeg van ruim 110 vrijwilligers weer opgeruimd en is vrijwel alles weer aan kant. Een heel groot dankwoord aan alle vrijwilligers, landeigenaren maar misschien nog wel meer dan ooit, de omwonenden/omgeving. Het droge weer zorgde voor aanzienlijke stofontwikkeling waarbij sommige aanwonenden van de route daar behoorlijk hinder van hebben ondervonden. Onze welgemeende excuses hiervoor.

 

Gelukkig hebben we de foto’s nog.