BLS-AED training bij MC Hamac (hopelijk weggegooid geld)

Zaterdag 26-1-2019 stond de BLS-AED training gepland. Insteek van deze training is om mensen de basis beginselen bij te brengen hoe te handelen in geval van levensbedreigende situaties.

 

Vanuit de Hamac organiseren wij regelmatige evenementen waar veel bezoekers op af komen, het kan (en dat heeft het verleden al weleens laten zien) dus zomaar voorkomen dat bezoekers onwel worden tijdens een bezoek aan onze accommodatie. Helaas kleven er aan de sport zelf ook risico’s. Voor het bestuur van MC Hamac reden genoeg om het kennis niveau over hoe te handelen bij levensbedreigende situaties iets op te krikken.

 

Ca. 30 commissieleden (helemaal super, wij waren verrast door dit animo) waren zaterdagmiddag present toen Bas en Judith van Medical team Twente (www.mt2.nl) ons in een 2 uur durende training de fijne kneepjes van het vak bij brachten. Aangezien Medical Team Twente ook de EHBO tijdens onze evenementen verzorgd wisten ze precies welke aspecten voor onze mensen van toepassingen waren. Focus van de training lag dan ook op:
– Hoe te handelen bij extreme bloedingen
– Hoe te handelen bij verstikking
– Hoe te handelen bij reanimatie

 

Uiteindelijk zijn alle aanwezigen voorzien van een certificaat en is de middag met een gezellige borrel afgesloten. Wij hopen dat deze training weggegooid geld is en dat we het nooit nodig zullen hebben, maar als het toch misgaat hopen we d.m.v. de opgedane kennis de juiste handelingen te kunnen verrichten.

 

Iedereen bedankt voor zijn/haar aanwezigheid en enthousiasme.

 

Bestuur MC Hamac Harfsen