Bertus Woessink overleden

Afgelopen woensdag is Bertus Woessink overleden. Met Bertus verliezen wij een groot Hamac-Man.

 

In de jaren 50 was Bertus al actief deelnemer aan diverse cross wedstrijden in het land. Samen met zijn volgers (tegenwoordig fanclub) van 4 man gingen ze de wedstrijden af. Tijdens een wekelijkse sleutel-sessie in de schuur bij Bertus ontstond het idee om een motorclub op te richten. De officiele besprekingen hiervoor vonden plaats bij cafe Nijenhuis (later Buitenlust). Tijdens de eerste officiële vergadering op 20 september 1952 werd de club opgericht. Bertus en zijn 4 volgers vormden het bestuur, en 22 andere aanwezigen werden direct lid. De Hamac was geboren!

Er volgden enkele moeilijke jaren waarin het vooral Bertus was die met zijn enthousiasme de club bij elkaar hield. Na 8 jaar als bestuurslid nam hij in 1960 de voorzittershamer over om hem 18 jaar later pas weer te overhandigen aan Henk Leunk. Bertus was sowieso grote animator bij het ontstaan van de crossbaan en stond ook aan de basis van ons huidige circuit. Het kon dan ook niet missen dat hij betrokken was bij de eerste ‘grote cross’ in 1960 op het Peppelenbos.

 

Tot zijn 93ste nam Bertus nog regelmatig deel aan de toerritten op zijn DKW uit 1950.

 

Bertus, bedankt voor al je inspanningen voor de club. We zullen er goed op passen en hopen dat je de komende jaren trots op jou Hamac kunt zijn.

 

Bestuur en (commissie) leden MC Hamac