26 & 27 mei Motorsport weekend MC Hamac in Harfsen

In het laatste weekend van mei kunnen motorsport liefhebbers hun hart ophalen in Harfsen. Op het bekende Peppelenbos circuit gaan op zaterdag en zondag > 400 coureurs de strijd aan met elkaar.

Op zaterdag 26 mei beginnen we met de wedstrijden in de uitwisselingscross competitie. Deelnemers van de buurtclubs gaan de strijd aan met de leden van de Hamac. Die zullen hun huid duur verkopen en proberen het thuisvoordeel om te zetten in bekers, bloemen en kostbare punten. De uitwisselingscross competitie kenmerkt zich door een breedtesport karakter waardoor het fanatieke maar bovenal sportieve en gezellige wedstrijden zijn.

Zondag 27 mei staat in het teken van de top motorsport. Nadat we vorig jaar de absolute elite in de vorm van de Dutch Masters of Motocross (DMoM) te gast hadden, is het dit jaar de beurt aan het ONK (Open Nederlands Kampioenschap). Dit zijn grotendeels dezelfde rijders als in de DMoM, maar helaas zonder de Grand-Prix deelnemers. Om de opkomende talenten niet de dupe te laten zijn van het overvolle Grand-Prix schema, heeft de KNMV sinds 2 jaar een extra competitie onder de DMoM geplaatst. In het 2de jaar kunnen we stellen dat dit een gouden formule blijkt.

De O van ONK staat voor open, en dat kunnen we op 2 manieren uitleggen. Allereerst de gaskraan, want die staat bij deze mannen (en enkele vrouwen) volledig open. Daarnaast zie we ook veel Internationale deelnemers op deze ONK’s afkomen. Met name bij de 85cc en 125cc is het een samenkomst van jonge aanstormende talenten. En daarbij zien we enkele bekende (motocross) namen voorbij komen.

 

Binnen de 85cc grote wielen gaat de grote Kay-show gewoon door. Vorig jaar hadden Kay de Wolf en Kay Karssemakers het al wekelijks met elkaar aan de stok, en daar gaan ze in 2018 vrolijk en fanatiek mee verder. Prachtige strijd tussen 2 Nederlandse toptalenten die het nog ver zullen schoppen. Op plek 4 zien we een jongeman uit Belgie genaamd Liam Everts. Inderdaad, Liam is de zoon van 10-voudig wereldkampioen Stefan Everts en dus kleinzoon van 4-voudig wereldkampioen Harry Everts. Liam maakt de hooggespannen verwachtingen waar en wist zelfs de laatste 2 ONK’s van de Kay’s af te snoepen. Dat beloofd spektakel.

 

Ook binnen de 125cc zien we 2 Nederlandse top talenten die inmiddels ook Internationaal hun mannetje staan. Aan de leiding staat Raivo Dankers. Raivo heeft al meerdere bekers in Harfsen opgehaald en zijn palmares is ondanks zijn pas 16-jarige leeftijd indrukwekkend ( 2013 Nederlands en Europees kampioen 65cc / 2015 Europees- en Wereldkampioen 85cc/ 2017 ONK kampioen). Op een 2de plaats wordt hij gevolgd door Raf Meeuwissen. Raf en Raivo komen elkaar al jaren tegen en kennen elkaar door en door. Ze strijden op elke millimeter en de verwachting is dat we in Harfsen ook weer een mooie show te zien krijgen.

 

In het ONK 250cc staat Youri van ’t Ende aan de leiding. De overstap naar de 250cc 2takt heeft de man uit Heerde goed gedaan en hem reeds enkele overwinningen opgeleverd. Achter van ’t Ende zien we een heel rijtje snelle mannen die door enkele 0-scores de aansluiting dreigen te verliezen, maar die in staat zijn om voor de overwinning te srijden. Spanning verzekerd in deze altijd spectaculaire klasse.

 

In de top 4 van het ONK 500cc zien we enkele namen die incidenteel ook aan de Grand-Prix deelnemen, en zeker niet onverdienstelijk. Aan de leiding zien we Sven van der Mierden. Door een aaneenschakeling van podium plaatsen staat hij terecht aan de leiding. Achter hem op plek 2 zien we Lars van Berkel gevolgd door Roy van Heugten en Mike Gijsbertsen. Stuk voor stuk mannen die wel degelijk weten wat gas geven is.

 

Op zaterdag is de entree gratis, op zondag <18 gratis en vanaf 18 jaar € 5,- De trainingen starten omstreeks 8:30 waarna vanaf 11:30 de wedstrijden van start zullen gaan. Meer informatie op www.hamac.nl